Tel: 0 462 377 26 20 - 0 462 325 31 76 ,   Fax: 0 462 325 31 76 ,  E-Mail: fenbilens@ktu.edu.tr

Duyurular
Aşağıdaki Kararlar Enstitü Yönetim Kurulu'nun 12.09.2000 Tarih ve 838/9 Sayılı  Toplantısında Alınmıştır.

1. Yeni yönetmeliğe tabi öğrencilerin doktora yeterlik sınavları derslerin başladığı ilk hafta ile bu haftadan bir önceki haftayı içeren toplam iki hafta içerisinde yapılacaktır. Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 33-a maddesi uyarınca bu sınavlar Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar Yarıyılı başında olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır. Doktora yeterlik komitesinin ve yeterlik sınav jürisinin toplanamaması, dahil olmak üzere, öğrencinin ileri sürdüğü hiçbir mazeret kabul edilmeyecek ve bu süre içerisinde her ne sebeple olursa olsun sınavı yapılamayan öğrenci başarısız kabul edilecektir. Ancak öğrenci bir sonraki dönemdeki yeterlik sınavına girebilecektir.

2. Doktora yeterlik komitesi salt çoğunlukla toplanabilecek ve gerekli kararları alabilecektir.

3. Herhangi bir aksamaya yer vermemek için danışmanları görevli veya yurt dışında bulunan öğrencilerin bu süre      içerisindeki danışmanlıklarını anabilim dalı başkanları üstleneceklerdir.

4. Doktora yeterlik komitesinin toplanmasından bizzat ilgili anabilim dalı başkanlırı sorumlu olup, bir aksaklık olmaması açısından öğretim üyelerinin izin, görevlendirme vb. gibi taleplerini buna göre düzenlemek konusunda hassasiyet göstereceklerdir.

FBE Anasayfa