Fax: 0 462 325 31 76 ,  E-Mail: fenbilens@ktu.edu.tr

Anabilim Dalları


 
Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesine Ait Bilgiler
Unvanı,Adı ve Soyadı Prof. Dr.Faik Ahmet AYAZ
Anabilim Dalı Biyoloji
Bilim Dalı Botanik
Uzmanlık Alanları 1. Bitki Fizyolojisi
  2. Bitki Biyokimyas?
3. Bitki Stres Fizyolojisi
Doktora Derecesini Aldığı Üniversite, Ülke Karadeniz Teknik Üniversitesi, TÜRK?YE
Telefon 0462 377 3712
E-Posta faa@ktu.edu.tr
Kişisel Web Sitesi
Yürüttüğü Araştırma Projeleri 1.Mu?mula (Mespilus germanica L.) Meyvas?n?n H?zl? Olgunla?ma Döneminde Polifenoloksidaz, Peroksidaz Aktivitesi De?i?imi ile Fenolik Madde ?çeri?i Aras?ndaki ?li?ki. KTU Ara?t?rma Fonu. 2.Ctenanthe setosa?da brassinosteroid ve yüksek s?cakl?k uygulamas?n?n yaprak k?vr?lmas? ile ili?kisinin protein, enzim ve hormon düzeyinde incelenmesi. KTU Ara?t?rma Fonu . 3.Su Eksikli?i Stresinde Ctenanthe setosa?da Yaprak K?vr?lmas?n?n Hormonal Kontrolu ve Moleküler Mekanizmas?. TÜB?TAK-TBAG. 4.Do?u Karadeniz Bölgesinde Yay?l?? Gösteren Ay?üzümü (Vaccium L.) meyvelerinin, Fenoliklerinin Kromatografik Ayr?m?, Tan?mlanmas? ve Antioksidant Özelliklerinin Belirlenmesi. KTU Ara?t?rma Fonu.
Verdiği Tüm Dersler Ders Kodu Ders Adı
1.
7230 Bitki Sekonder Metabolizmas?
Aktif Döneme Ait Verdiği Dersler Ders Kodu Ders Adı
1.
7230 Bitki Sekonder Metabolizmas?
Seçilmiş Bazı Yayınları 1. Ayaz FA, Kadioglu A, Reunanen M. Changes in phenolic acid contents of Diospyros lotus L. during fruit development. Journal of Agricultural and Food Chemistry 45, 2539-2541, 1997.
  2. Ayaz FA, Kadioglu, A., Turgut, R. Water stress effects on the content of low molecular weight carbohydrates and phenolic acids in Ctenanthe setosa (Rosc.). Canadian Journal of Plant Science 80, 373-378, 2000.
3. Ayaz FA, Huang HS, Chuang LT, VanderJagt DJ, and Glew RH (2002) The fatty acid composition of medlar (Mespilus germanica) fruit at different stages of development. Italian Journal of Food Science. 14, 439-445, 2002. 
4. Ayaz FA, Hayirlioglu-Ayaz S, Gruz J, Novak O, Strnad M. Separation, characterization, and quantitation of phenolic acids in a little-known blueberry (Vaccinium arctostaphylos L.) fruit by HPLC-MS. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53, 8116-8122, 2005. 
5. Ayaz FA, Glew RH, Millson M, Huang HS, Chuang LT, Sanz C and Hayirlioglu-Ayaz S. Nutrient content of kale (Brassica oleraceae L. var. acephala DC.). Food Chemistry, 96, 572-579, 2006.
 

 FBE Anasayfa