Balıkcılık Tekno. Müh.
Anabilim Dalı Öğretim Üyesine Ait
Bilgiler |
Unvanı,Adı ve Soyadı |
Prof. Dr.Sevim KÖSE |
Anabilim Dalı |
Balıkcılık Tekno. Müh. |
Bilim Dalı |
??leme ve De?erlendirme |
Uzmanlık Alanları |
1. |
Su ürünleri i?leme ve de?erlendirme teknolojisi, |
|
2. |
Su ürünlerinde kalite kontrol, |
3. |
Su ürünlerinin besin de?eri ve sa?l?k aç?s?ndan önemi, |
Doktora Derecesini Aldığı Üniversite, Ülke |
Loughbough University of Technology, Chemical Engineering sciences, ?ngiltere. |
Telefon |
3778063 |
E-Posta |
sevimk@ktu.edu.tr |
Kişisel Web Sitesi |
http://aves.ktu.edu.tr/sevimk/ |
Yürüttüğü Araştırma Projeleri |
1.Ülkemizde avlanan baz? bal?klar?n tütsülenerek depolanmas?nda meydana gelen kalite de?i?imleri ve raf ömrünün ara?t?r?lmas?, KTÜ Ara?t?rma Fonu Projesi, Proje Kodu. 2001.117.01.10. Proje yöneticisi, 2002-devam etmekte.
2.Ülkemizde ticari de?eri yüksek olan baz? bal?k ve bal?k ürünlerinin kalite kontrollerinde gerekli olan histamin analizlerinde h?zl? ve basit bir yöntem olan immunoassay metodunun denenmesi, KTÜ Ara?t?rma Fonu Projesi, Proje Kodu. 2003.117.01.06. Proje Yöneticisi, 2003-devam etmekte.
|
Verdiği Tüm Dersler |
Ders Kodu |
Ders Adı |
1. |
7170 |
Fisheries By-Products |
2. |
7174 |
Monitoring Biotoxins in Seafoods |
Aktif Döneme Ait Verdiği Dersler |
Ders Kodu |
Ders Adı |
1. |
5013 |
Marine Biology |
2. |
7170 |
Fisheries By-Products |
3. |
7174 |
Monitoring Biotoxins in Seafoods |
Seçilmiş Bazı Yayınları |
1. |
Köse, S. 2010. Evaluation of Seafood Safety Health Hazards for Traditional Fish Products Preventive Measures and Monitoring Issues. Turkish J. Fish. Aquatic Sci., 10, 139-160 |
|
2. |
Köse, S., Koral, S., Tufan, B., Pompe, M., Scavnicar, A., Kocar, D. 2012. Biogenic amine contents of commercially processed traditional fish products originating from European countries and Turkey. European Food Res. Tech. 235, 669-683 |
3. |
Köse, S., Kakl?kkaya, N., Koral, S., Tufan, B., Buruk C.K. 2011. Commercial test kits and the determination of histamine in traditional ethnic fish products evaluation against an EU accepted HPLC method. Food Chem., 125, 1490-1497. |
4. |
Balç?k M?s?r, G., Tufan, B., Köse, S. 2016. Variations in Total Lipid and Fatty Acid Contents of Edible Muscle Liver and Roes of Spotless Shad Alosa Immaculata During Catching Season in Black Sea title. J. Aqua. Food. Prod. Tech., 25, 2-14. |
5. |
Köse, S., 2017. Biogenic Amines. In: Toxins and Other Harmful Compounds in Foods. Eds. A. Witczak, Z. Sikorski, CRC Press. 85-152
|
|