Fax: 0 462 325 31 76 ,  E-Mail: fenbilens@ktu.edu.tr

Anabilim Dalları


 
Balıkcılık Tekno. Müh. Anabilim Dalı Öğretim Üyesine Ait Bilgiler
Unvanı,Adı ve Soyadı Prof. Dr.Sevim KÖSE
Anabilim Dalı Balıkcılık Tekno. Müh.
Bilim Dalı ??leme ve De?erlendirme
Uzmanlık Alanları 1. Su ürünleri i?leme ve de?erlendirme teknolojisi,
  2. Su ürünlerinde kalite kontrol,
3. Su ürünlerinin besin de?eri ve sa?l?k aç?s?ndan önemi,
Doktora Derecesini Aldığı Üniversite, Ülke Loughbough University of Technology, Chemical Engineering sciences, ?ngiltere.
Telefon 3778063
E-Posta sevimk@ktu.edu.tr
Kişisel Web Sitesi http://aves.ktu.edu.tr/sevimk/
Yürüttüğü Araştırma Projeleri 1.Ülkemizde avlanan baz? bal?klar?n tütsülenerek depolanmas?nda meydana gelen kalite de?i?imleri ve raf ömrünün ara?t?r?lmas?, KTÜ Ara?t?rma Fonu Projesi, Proje Kodu. 2001.117.01.10. Proje yöneticisi, 2002-devam etmekte. 2.Ülkemizde ticari de?eri yüksek olan baz? bal?k ve bal?k ürünlerinin kalite kontrollerinde gerekli olan histamin analizlerinde h?zl? ve basit bir yöntem olan immunoassay metodunun denenmesi, KTÜ Ara?t?rma Fonu Projesi, Proje Kodu. 2003.117.01.06. Proje Yöneticisi, 2003-devam etmekte.
Verdiği Tüm Dersler Ders Kodu Ders Adı
1.
7170 Fisheries By-Products
2.
7174 Monitoring Biotoxins in Seafoods
Aktif Döneme Ait Verdiği Dersler Ders Kodu Ders Adı
1.
5013 Marine Biology
2.
7170 Fisheries By-Products
3.
7174 Monitoring Biotoxins in Seafoods
Seçilmiş Bazı Yayınları 1. Köse, S. 2010. Evaluation of Seafood Safety Health Hazards for Traditional Fish Products Preventive Measures and Monitoring Issues. Turkish J. Fish. Aquatic Sci., 10, 139-160
  2. Köse, S., Koral, S., Tufan, B., Pompe, M., Scavnicar, A., Kocar, D. 2012. Biogenic amine contents of commercially processed traditional fish products originating from European countries and Turkey. European Food Res. Tech. 235, 669-683
3. Köse, S., Kakl?kkaya, N., Koral, S., Tufan, B., Buruk C.K. 2011. Commercial test kits and the determination of histamine in traditional ethnic fish products evaluation against an EU accepted HPLC method. Food Chem., 125, 1490-1497.  
4. Balç?k M?s?r, G., Tufan, B., Köse, S. 2016. Variations in Total Lipid and Fatty Acid Contents of Edible Muscle Liver and Roes of Spotless Shad Alosa Immaculata During Catching Season in Black Sea title. J. Aqua. Food. Prod. Tech., 25, 2-14.  
5. Köse, S., 2017. Biogenic Amines. In: Toxins and Other Harmful Compounds in Foods. Eds. A. Witczak, Z. Sikorski, CRC Press. 85-152
 

 FBE Anasayfa