Ders Adı |
: |
Fermentation Technologies |
Ders Kodu |
: |
MBTL 5040 |
Ders
İçeriği(Türkçe) |
: |
Fermentasyon proseslerine giri?; Mikrobiyal büyüme kineti?i; Endüstriyel olarak önemli mikroorganizamalar?n izolasyonu, muhafazas? ve geli?tirilmeleri; Endüstriyel fermentasyon besiyerileri; Sterilizasyon; Endüstriyel fermentasyon için inokül?m geli?tirme; Fermentör dizayn?; Enstürmantasyon ve kontrol; Havaland?rma ve çalkalama; Fermentasyon ürünlerinin geri kazan?m ve safla?t?r?lmalar?; At?k ar?t?m?; Fermentasyon ekonomisi |
Ders İçeriği(İngilizce) |
: |
An introduction to fermentation processes; Microbial growth kinetics; The isolation, preservation and improvement of industrial important microorganisms; Media for industrial fermentation; Steriization; Development of inocula for industrial fermentation; Design of a fermenter; Insturmentation and control; Aeration and agitation; The recovery and purification of fermentation product; Effluent treatement; Fermentation economics |
Ders Saati |
: |
Teo. Ders: |
3
|
Uyg.: |
0 |
Lab.: |
0
|
Ders Kredisi |
: |
3
|