Tel: 0 462 377 26 20 - 0 462 325 31 76 ,   Fax: 0 462 325 31 76 ,  E-Mail: fenbilens@ktu.edu.tr

Anabilim Dalları
Biyoteknoloji Anabilim Dalı Ders Bilgileri

Ders Adı

:

Fermentation Technologies

Ders Kodu

: MBTL 5040
Ders İçeriği(Türkçe) : Fermentasyon proseslerine giri?; Mikrobiyal büyüme kineti?i; Endüstriyel olarak önemli mikroorganizamalar?n izolasyonu, muhafazas? ve geli?tirilmeleri; Endüstriyel fermentasyon besiyerileri; Sterilizasyon; Endüstriyel fermentasyon için inokül?m geli?tirme; Fermentör dizayn?; Enstürmantasyon ve kontrol; Havaland?rma ve çalkalama; Fermentasyon ürünlerinin geri kazan?m ve safla?t?r?lmalar?; At?k ar?t?m?; Fermentasyon ekonomisi

Ders İçeriği(İngilizce)

: An introduction to fermentation processes; Microbial growth kinetics; The isolation, preservation and improvement of industrial important microorganisms; Media for industrial fermentation; Steriization; Development of inocula for industrial fermentation; Design of a fermenter; Insturmentation and control; Aeration and agitation; The recovery and purification of fermentation product; Effluent treatement; Fermentation economics  

Ders Saati

:

Teo. Ders:   

3  Uyg.: 0   Lab.: 0 

Ders Kredisi

:

3  


 FBE Anasayfa