Tel: 0 462 377 26 20 - 0 462 325 31 76 ,   Fax: 0 462 325 31 76 ,  E-Mail: fenbilens@ktu.edu.tr

Anabilim Dalları
Balıkcılık Tekno. Müh. Anabilim Dalı Ders Bilgileri

Ders Adı

:

G?da Üretiminde Yenilikler

Ders Kodu

: BTBL 7370
Ders İçeriği(Türkçe) : Bu ders ö?renciye, pazarlama ve tüketici bilimlerini, i?leme, lojistik ve bilgi teknolojisi gibi teknolojik unsurlarla bütünle?tirmesini ve yeni g?da ürünü geli?tirmenin zincir odakl? bir yakla??mda nas?l yer alaca??na dair entegre bir bak?? aç?s? sunar. G?da sisteminin çevrelerindeki de?i?imlerin, de?i?en tüketici, g?da güvenli?iyle ilgili artan endi?eler ve insan beslenmesindeki yeni anlay??lar gibi g?da yeniliklerindeki de?i?imlere de dikkat çekmektedir. ?çerdi?i konular aras?nda de?i?en pazarlar, ürün kalitesine ili?kin tüketici alg?s?, kalite fonksiyon da??t?m?, g?da üretiminde yeni ve geli?tirilmi? teknolojinin kullan?m?, lojistik ve bilgi teknolojisi gibi konular yer almaktad?r. Bu bilgilerin ?????nda su ürünleri i?leme alan?nda yeni ürün çal??malar?na yön vermek ve su ürünleri sektörüne alternatif ürünlerin tasarlanmas?na yard?mc? olacakt?r.

Ders İçeriği(İngilizce)

: This course provides students with an integrated perspective on how to integrate marketing and consumer sciences with technological elements such as processing, logistics and information technology, and how to develop new food products in a chain-oriented approach. It also draws attention to changes in the environment of the food system, changes in food innovations such as changing consumer, growing concerns about food safety and new insights in human nutrition. Topics include changing markets, consumer perception regarding product quality, quality function distribution, use of new and improved technology in food production, logistics and information technology. With this information, it will help to design new products in the field of aquaculture processing and to design alternative products to the aquaculture sector.  

Ders Saati

:

Teo. Ders:   

3  Uyg.: 0   Lab.: 0 

Ders Kredisi

:

3  


 FBE Anasayfa