Tel: 0 462 377 26 20 - 0 462 325 31 76 ,   Fax: 0 462 325 31 76 ,  E-Mail: fenbilens@ktu.edu.tr

Anabilim Dalları
Balıkcılık Tekno. Müh. Anabilim Dalı Ders Bilgileri

Ders Adı

:

Monitoring Biotoxins in Seafoods

Ders Kodu

: BTB 7174
Ders İçeriği(Türkçe) : Gri?. Dünyada biyotoxin zehirlenmesinin epidemiyolojisi. Biyotoxin tipleri. Dünyada en yayg?n olan toksik alglerin da??l?m?. Biyotoksinlerin su ürünlerinde kontrol prosedürleri. Biyotoksin analiz yöntemleri. Fare biyoassayleri. Yüksek Performansl? s?v? kromatografisi yöntemi. Biyotoksinlerin insanlar için patojenik ve letal dozlar?.

Ders İçeriği(İngilizce)

: Introduction. Epidemiology of biotoxin poisoning in the world. The types of biotoxins. Distrubition of most abundant toxic algae around the world. Monitoring programs for biotoxins in seafoods. Analytical methods used for biotoxins: Mousebioassays for algal toxins. High performance Liquid Chromatography Techniques used in algal toxin analysis. Pathogenic and lethal doses of biotox ins for humans.  

Ders Saati

:

Teo. Ders:   

3  Uyg.: 0   Lab.: 0 

Ders Kredisi

:

3  


 FBE Anasayfa