Tel: 0 462 377 26 20 - 0 462 325 31 76 ,   Fax: 0 462 325 31 76 ,  E-Mail: fenbilens@ktu.edu.tr

Anabilim Dalları
Balıkcılık Tekno. Müh. Anabilim Dalı Ders Bilgileri

Ders Adı

:

G?dalarda Duyusal De?erlendirme Uygulamalar?

Ders Kodu

: BTBL 7171
Ders İçeriği(Türkçe) : Duyusal de?erlendirmeye giri?, Duyusal de?erlendirme program? organizasyonu ve uygulamas?, Ölçüm; Ölçüm bile?enleri, Seçilmi? ölçüm teknikleri, Test stratejileri ve deney düzenekleri, Ayr?mc? testler, Tan?mlay?c? testler, Duyu?sal testler, Spesifik problemler, Panelist e?itimi ve profesyonel panelist, Panelist performans: çok de?i?kenli uygulamalar, tüketici segmentasyon teknikleri, duyusal analiz ve tüketici biliminde risk tespiti, Yeni ürün tasar?m? ve geli?tirmesinde duyusal de?erlendirme uygulamalar?.

Ders İçeriği(İngilizce)

: Introduction to sensory evaluation, The Organization and Operation of a Sensory Evaluation Program, Measurement; Components of Measurement, Selected Measurement Techniques, Test Strategy and the Design of Experiments, Discrimination Testing, Descriptive Analysis, Affective Testing, Special Problems, Education and the Sensory Professional. Panellist and Panel Performance: A Multivariate Experience, Consumer Segmentation Techniques, Risk Assessment in Sensory and Consumer Science, Sensory applications in food product design and development.  

Ders Saati

:

Teo. Ders:   

3  Uyg.: 0   Lab.: 0 

Ders Kredisi

:

3  


 FBE Anasayfa