Tel: 0 462 377 26 20 - 0 462 325 31 76 ,   Fax: 0 462 325 31 76 ,  E-Mail: fenbilens@ktu.edu.tr

Anabilim Dalları
Balıkcılık Tekno. Müh. Anabilim Dalı Ders Bilgileri

Ders Adı

:

Fisheries By-Products

Ders Kodu

: BTB 7170
Ders İçeriği(Türkçe) : Giri?. Su ürünlerinde yan ürünler. Su ürünleri avc?l??? ve hasad?ndaki yan ürünlerin de?erlendirilmesi: Bal?k unu ve ya?? üretimi, ?nci üretimi. Surimi üretimi. Bal?k burger ve köfte yap?m?. Su ürünleri i?leme sanayi at?klar?n?n de?erlendirilmesinde yöntemler: Havyar i?lemesi. Kabuklular?n at?klar?ndan kitin ve kitosan eldesi. Bal?k derisinden elde edilen ürünler. Di?er yan ürünlerin üretim teknolojisi.

Ders İçeriği(İngilizce)

: Introduction. The types of fisheries by-products. Utilization of fisheries by-products from by-catch. Fish meal and oil production. Pearl production. Surimi production. Fish burger and fish balls production from underutilized species. The recovery of processing waste and utilization techniques of fisheries products. Fish roe processing. Chitin and chitosan production from Crustacea. Products from fish skin. Other fisheries by-products.  

Ders Saati

:

Teo. Ders:   

3  Uyg.: 0   Lab.: 0 

Ders Kredisi

:

3  


 FBE Anasayfa