Giri?. Su ürünlerinde yan ürünler. Su ürünleri avc?l??? ve hasad?ndaki yan ürünlerin de?erlendirilmesi: Bal?k unu ve ya?? üretimi, ?nci üretimi. Surimi üretimi. Bal?k burger ve köfte yap?m?. Su ürünleri i?leme sanayi at?klar?n?n de?erlendirilmesinde yöntemler: Havyar i?lemesi. Kabuklular?n at?klar?ndan kitin ve kitosan eldesi. Bal?k derisinden elde edilen ürünler. Di?er yan ürünlerin üretim teknolojisi.
Ders İçeriği(İngilizce)
:
Introduction. The types of fisheries by-products. Utilization of fisheries by-products from by-catch. Fish meal and oil production. Pearl production. Surimi production. Fish burger and fish balls production from underutilized species. The recovery of processing waste and utilization techniques of fisheries products. Fish roe processing. Chitin and chitosan production from Crustacea. Products from fish skin. Other fisheries by-products.