Tel: 0 462 377 26 20 - 0 462 325 31 76 ,   Fax: 0 462 325 31 76 ,  E-Mail: fenbilens@ktu.edu.tr

Anabilim Dalları
Balıkcılık Tekno. Müh. Anabilim Dalı Ders Bilgileri

Ders Adı

:

Su Ürünlerinde Kalite Analizleri

Ders Kodu

: BTBL 5500
Ders İçeriği(Türkçe) : Kalite konsepti. Su ürünlerinde raf ömrünün belirlenmesi için gerekli analizler. Su ürünlerinde tat renk ve tekstür ile ilgili analiz metotlar?. Bal?klarda lipit oksidasyonunun belirlenmesi ile ilgili analizler. Su ürünleri kalite tayininde günümüzde kullan?lan yeni teknikler. Su ürünleri kalite analizinde enzimlerin rolü

Ders İçeriği(İngilizce)

: Understanding the concepts of quality. Analytical techniques used for estimation of seafood shelf-life. The analytical methods to determine seafood color, taste and texture. Determination of lipid oxidation in fish and relating methods. The recent analytical methods used in determination of seafood quality. The role of enzymes for estimation of seafood quality.  

Ders Saati

:

Teo. Ders:   

3  Uyg.: 0   Lab.: 0 

Ders Kredisi

:

3  


 FBE Anasayfa