Ders Adı |
: |
Analysis in Seafood Safety |
Ders Kodu |
: |
BTBL 5451 |
Ders
İçeriği(Türkçe) |
: |
Su ürünlerinde bozulman?n ve ilgili mikroorganizmalar?n tespiti, Su ürünleri zehirlenmelerine neden olan patojenlerin tespiti ve identifikasyonu, Parazitlerin tespit yöntemleri, Denizel ve tatl?su kaynakl? su ürünleri toksinlerinin analiz yöntemleri, Bula?anlar?n tespiti, Veteriner ilaçlar?n belirlenmesi, Metal analizi, G?da ???nlama ve tespiti, Dioksinlerin ve çevresel kontaminantlar?n analizi, Su ürünlerinde biyojenik aminlerin tespiti, G?da ile temas eden kal?nt?lar?n tespiti, Bal?k ununda genetik içeri?i modifiye edilmi? katk?lar?n tespit yöntemleri, Su ürünleri i?letmelerinde kullan?lan HACCP plan? ve g?da kalite tespiti için h?zl? ve basit teknikler. |
Ders İçeriği(İngilizce) |
: |
Assessment of seafood spoilage and microorganisms involved, Analysis of seafood borne pathogens, Analysis of seafood parasites, Techniques in analysing marine and freshwater toxins, Detection of adulterations, Detection of veterinary drugs, Metal analysis, Food irradiation and its detection, determination of dioxins and environmental contaminants in seafood, determination of biogenic amines in seafoods, Residues in food contact materials, detection of Genetically Modified ingredients in fish feed. Rapid and simple methods used in HACCP plan in seafood processing plants and estimation of seafood quality. |
Ders Saati |
: |
Teo. Ders: |
3
|
Uyg.: |
0 |
Lab.: |
0
|
Ders Kredisi |
: |
3
|
|