Tel: 0 462 377 26 20 - 0 462 325 31 76 ,   Fax: 0 462 325 31 76 ,  E-Mail: fenbilens@ktu.edu.tr

Anabilim Dalları
Balıkcılık Tekno. Müh. Anabilim Dalı Ders Bilgileri

Ders Adı

:

Marine Nutraceuticals and Functional Foods

Ders Kodu

: BTBL 5221
Ders İçeriği(Türkçe) : Fonksiyonel g?dalara genel bir bak??, Denizel habitat ve kaynaklar, Su ürünleri proteinleri: Fonksiyonel özellikler ve protein takviyeleri, Besin de?eri, Biyoaktif peptitler, Denizel ve so?u?a adapte olmu? enzimler, Çokludo?mam?? ya? asitleri ve tedavi edici özellikleri, Su ürünleri ??leme at?klar?: Kitin, Kitosan ve di?er bile?ikler, Karotenoidler, Denizel kaynakl? vitaminler ve mineraller, Deniz yosunlar?: Besin de?eri, Bioaktif Özellikleri ve kullan?m alanlar?, Denizel kaynakl? ilaçlar , G?da takviye ve besin de?eri art?rmada kullan?lan denizel kaynakl? nutrasötikler , Nutrasötikler için ta??y?c? ve biyofilmler olarak kullan?lan denizel makromoleküller, Su ürünlerinde g?da güvenli?i ve kontrolü.

Ders İçeriği(İngilizce)

: Functional foods (Overview), Marine habitat and reseorces, Seafood proteins: Functional Properties and Protein supplements, Nutritional Value, Bioactive Peptides, Marine and Cold-Adapted Enzymes, Polyunsaturated Fatty Acids and Their Therapeutic Functions, Seafood Processing Wastes: Chitin, Chitosan and other compounds, Carotenoids, Marine Sources of Vitamines and minerals, Seaweed: Nutritional Value, Bioactive Properties, and Uses, Drugs and Pharmaceuticals from Marine Sources, Marine Nutraceuticals for Food Fortification and Enrichment, Marine Macromolecules as Nutraceutical Carriers and Biofilms, Safety Hazards with Marine Products and Their Control  

Ders Saati

:

Teo. Ders:   

3  Uyg.: 0   Lab.: 0 

Ders Kredisi

:

3  


 FBE Anasayfa